Vegaaniset, suussa sulavan kosteat mokkapalat

Olen viime aikoina hieman konsultoinut ravintoloita vegaaniruokien ihmeistä. Lisäksi on tullut mietittyä uusia helppoja yllätyksiä talvisten tunturivieraiden herkuiksi. Sen myötä, laitetaanpa pari hyväksi havaittua ohjetta jakoon. Ensimmäisenä mokkapalat:

Kiehauta vesitilkassa 2 dl porkkanaraastetta. Jäähdytä.

Sekoita lusikalla keskenään

8 dl vehnäjauhoja (osan voi korvata muilla jauhoilla tai leseillä)

Näyttökuva 2014-9-30 kello 10.32.174 dl tummaa sokeria (esim. intiaani- tai fariinisokeria)

4 tl leivinjauhetta

8 tl vaniljasokeria

5 rkl tummaa kaakaojauhetta

8 rkl vahvaa kahvia

* * *

Lisää seokseen

200 g pehmeää rasvaa (esim. sinistä keijua, kookosöljyä, maapähkinävoita…)

2 dl vettä

porkkanaraaste (…ei saa olla tulikuumaa, muuten leivinjauheen nostattava vaikutus heikkenee ts. leivinjauhe reagoi jo liian aikaisin, eikä enää uunissa, kuten olisi tarkoitus).

BONUS: Lisää taikinaan tummasuklaan palasia, jos haluat suklaistakin suklaisempaa…

* * *

Levitä taikina pellille. Paista noin 35 min 175*C.

* * *

Kuorrute

Sulata 75 g rasvaa eli sinistä keijua/kookosöljyä/maapähkinävoita ja lisää siihen

0,75 dl kahvia

3 rkl kaakaojauhetta

4-6 dl tomusokeria

Levitä kuorrute jäähtyneiden mokkapalojen päälle. Mitä kiinteämpää massa on, sitä äkimpään se kovettuu. Koristeiksi kookoshiutaleita vielä kostean kuorrutteen päälle. Nam!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s