Nämä ohjeet ovat vegaanisia ja helppoja. Lisäksi siemenkekseissä käytetään kotimaisia perunajauhoja, jos haluat välttää jenkki-gmo-unilever-maissihirviöjauhoja 😉 Vain Food.inc dokkarin tai vastaavan katsoneet tietävät, miksi…
Herneguacamole
200g pakasteherneitä (kiehauta, jos eivät ole suomalaisia, jäähdytä…)
puolikas punasipuli
punaista chiliä
1 limetin mehu
3 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
suolaa
mustapippuria
Hienonna kaikki ainekset sauvasekottimella tai blenderillä. Lisää oliiviöljyä maun mukaan ja koristeeksi korianteria. Sipaise tahnaa siemenkeksin päälle. Avot! Tahna säilyy jääkaapissa 3–4 päivää.
* * *
Siemenkeksit

Siemenkeksit hummuksen eli kikherne-tahini-tahnan kanssa
4 dl siemeniä (seesamin, kurpitsan, auringonkukan…)
4 rkl perunajauhoja
4 tl suolaa (osa ripotellaan pinnalle)
4 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
4 dl vettä
Sekoita kulhossa siemenet, suola ja perunajauhot. Kiehauta kattilassa vesi. Kaada siemenseos reippaasti lusikalla sekoittaen kuuman veden joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi ja lisää öljy. Levitä massa ohueksi kerrokseksi pellille. Ripottele päälle suolaa.
Paista 75 min (tai kunnes rapeaa) 75-100*C. Käännä kakku ylösalaisin kuivattamisen loppuvaiheessa, niin ”rapeutuminen” nopeutuu. Rapeasta kakusta voit murtaa erikokoisia keksejä.
Ohjetta voi tuunata lisäämällä seokseen vaikkapa yrttejä, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, kaakaonibsejä, quinoaa tai chiliä. Hip!