Kestävän kehityksen opetusideoita Kanadasta

Löysin Kanadasta muutamia opetusideoita kestävän kehityksen kasvatukseen ( = ympäristökasvatukseen, sovitaan näin). Ehkä haluat kokeilla jotain näistä tulevana lukuvuonna?

Ensimmäisenä näin upeita luontoaiheisia kangastöitä. Kiva idea, että kaikki oppilaat saavat tehdä yhden osan isoa peittoa. En tunne tekniikkaa, mutta ainakin siinä on värjätty kangasta ja ommeltu eliöiden ”reunoja” langalla. Toisessa kuvassa on ommeltu lehtiä kankaasta. Näihin voisi käyttää roskiin meneviä vaatteita ja muita ylimääräkankaita.

IMG_0337IMG_0338IMG_0339IMG_0821

Vanhasta hammasharjan varresta oli ilmeisesti lämmittämällä taivutettu käsikoru. Itse asiassa aika hieno, käyttäisin!

IMG_0422IMG_0421

Miksei Suomessa lue missään, että ”Kaunis koulun pihamme!” tai ”Kaunis Lappi”. Brittiläisen Kolumbian alueella kaikissa autojen rekkareissa lukee ”Beautiful British Columbia”. Sitä BC tosiaan on. Mutta niin on moni paikka Suomessakin.

Toisessa kuvassa yllä on kirjojen vaihtolaatikko. Kiva idea. Voisiko koulussa olla vaikka lelujen vaihtolaatikko?

IMG_0819IMG_0869

Ope löysi kaupungin rannalta avoimen pianon. ”Open piano!” Miksei koulun pihalla voi olla vaikka avoin soittonurkkaus? Vanhoja soittimia lojuu taatusti varastoissa ylimääräisiä. Miksei sellaisia voisi Suomessakin laittaa kesäksi puistoon? Sade on vain käytännön ongelma, joka voidaan ratkaista (huppu tai katos tai kylläste-silikonit pintaan…?). Näin ihmisten rakentamista paikoista voitaisiin tehdä monipuolisempia ja luovuutta ruokkivia.

…Vaikka harvoin rakennettu ympäristö voi tarjota sellaisia yllätyksiä kuin metsä tai luonnon paikat. Yllä kuvassa oli metsästä löytynyt ”mörkö” 😀 Alla kuvassa näkyy biitsi, jossa oli lasten luontokerho. Heillä oli siellä mm. aarteiden etsintää ja vieraslajikasvien poisrepimistä.

IMG_0689IMG_0808IMG_0800IMG_0804

IMG_0803Yllä kuvassa on evoluution eliöiden lajikirjo havainnollistavana kollaasina. Pystyakselilla näkyvät aikakaudet. Sen jälkeen on kuva sinivalaan luurangosta.

Tiesitkö, että sinivalaiden yleisin kuolinsyy on laivan törmäys? 😦 Tai että koppakuoriaisia on noin monenlaisia? Tai että kierrekotilo saalistaa harppuunalla? Opin sen Luonnon monimuotoisuuden ihmeellisyyksien museosta, jossa oli yli 5 miljoonan eläimen kokoelma. Aika hyvä retkikohde, vai mitä? Suomessa vastaava on Luomus Helsingissä. Linkki tässä

Hauskaa ja monimuotoista lukuvuotta 2014-2015!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s