Avaran maailman luonnonihmeet

Muistan, kun pienenä papan luona käydessä ihailin aina sellaista ”Maailman luonnonihmeet” kirjaa. Siellä oli niin ihmeellisiä paikkoja, että HUH-HUH. Ajattelin, että ei ole MITÄÄN SIISTIMPÄÄ. Että voi ihme, jos jonain päivänä näkisi jotain tuommoista!!

Myös Avara Luontoa katsottiin lauantaisin suurin silmin. Sehän tunnetusti joka kerta päättyy toteamukseen, ”tämäkinainutlaatuinenjokiekosysteemionvaarassaihmisenaiheuttamienluonnonmuutostenvuoksi-janähtäväksijää, kuinkakauannorsutenäälöytävätkeidasta” tms. Nyyh.

Tältä pohjalta ei siis ole yllättävää, että (kun suuntasin Vancouver citystä BC:n saaristoon), Gabriola Islandilla näkemäni punaiset puut, kuoppainen hiekkakivi ja aallon muotoiset rantakalliot olivat taas yksi pieni ihme. Todellakin kaiken sen jännittäminen arvoista, sillä ne nähdäkseni piti polkupyöräillä yksin metsäisellä saarella. Se hiukan jännitti monistakin syistä. (Seuraava postaus käsittelee pelkotiloja ihan erikseen – niiltä ei ole vältytty!)

IMG_0382IMG_0403IMG_0418IMG_0419

Sieltä suuntasin Vancouver Islandin ”Raincoastille” tihkusateiseen Tofinoon. Täällä surffirannikolla, boreaalisen sademetsän huomassa, länsimaisen ihmisen ahdinkona on taas kerran valintojen maailma: Menisikö huomenna luontoretkelle katsomaan valaita vai karhuja? Vaikiaa, kovin vaikiaa.

IMG_0478IMG_0438

Tämä päivä kului rannoilla ja sademetsissä, joissa näkyi jättimäisiä puita ja paljon naavaa.

IMG_0446IMG_0464 IMG_0428IMG_0467IMG_0469IMG_0472

Tuntuu ihan uskomattomalta, etuoikeutetulta ja melkein järjettömältä, että olen saanut viime vuosien aikana nähdä läheltä vuoria, vuonoja, laaksoja, geysireitä, kuumia lähteitä, vesiputouksia, luolia, kallioita, jäätiköitä, tuntureita, soita, erilaisia kiviä, jättikokoisia puita, saimaannorpan, jokia, järviä, saaristoa, Grönlannin lentokoneesta ja jopa vedenalaista maailmaa snorkkelilla… Mitä muuta voi sanoa kuin ❤ Geologia ❤ Biologia.

Ja pitääpä vielä lisätä korallit, kiiltomato, lihansyöjäkasvi, aloe vera kaktus, iilimato, metsät ylipäänsä aina ja tähden lennot. Villiä ja vapaata luontoa isosti ja pienesti.

On annettu isolla kauhalla!! Tai sitten ne asiat tapahtuvat, mitä kohti alitajuisesti halutessaan etenee.

Voisi sitä loman viettää baarin terassillakin 😉 Jos voisi. Kukin fiilistelee, mitä fiilistelee. Totuuden nimissä – äsken märkäpukua riisuessa +12*C tihkusateessa, nihkeänä suolavedestä ja kylmästä täristen ajattelin, että toisinkin voisin… Mutta nyt jo tekee mieli takaisin veteen harjoittelemaan! Se vain on NIIN koukuttavan hauskaa! (Selitys: Kun viimein räpiköinnin jälkeen löytää tasapainon, on ihan että JES!!, eikä silloin malta millään lopettaa, kuten ei tietenkään myöskään voi lopettaa epäonnistuneeseen aaltoon, joita yhä on suurin osa.)

(Surffaajille tiedoksi, että Tofinossa on aloittelijoille ja edistyneille sopivaa pitkää beach breakia, ei ruuhkaa, ja märkäpuvun tarvii, koska täällä on useimmiten sateista ja viileää. Mutta vaikkei ilmasto ole helteinen, niin Tofino on toooosi laid-back hippikylä, josta löytyy hippijuttujen lisäksi perus jenkkimenoa ja tosiaan vaikka mitä muutakin outdoorsia.)

Yhteenvetona. Jotenkin se kuulostaa fiksummalta englanniksi, ja vaikka onkin klisee, niin 100% näin se vaan on:

Lets go out and explore – there is SO MUCH to sense everywhere.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s