Kun etsii lautoja, löytää lautoja

Loma alkoi lehtikompostin rakentamisella. Keittiöstämme biojätteeseen päätyy vain kasvien osia. Biojätekeräys vain puuttuu. Kesäkotimme on lähiörivari uudistaajamassa. Naapureilla on tasaiset nurmikot, tuijia ja pelargonioita. Tänne, jos minne, permakulttuuriin perustuva ruokapuutarha ja ekosysteemi tarvitaan.

Ystäväni tapaa keksiä ”kuuluisia” sanontoja. Yksi sellainen voisi olla ”Kun etsii lautoja, löytää lautoja”.

Tämä totuus mielessäni lähdin sattumanvaraisesti harhailemaan pyörällä. Tovin päästä löytyi lautajätekasa joutomaalta. Myös kansi kompostiin pilkisti roskiksesta. Siihen voisi maalata vaikka hippikukkasia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kotona aprikoin, miten kompostin päädyt rakennetaan. Päässä pyöri toisen ystäväni klassikkolausahdus ”Kuinka vaikeeta se muka VOI olla”. Rakentaa laatikko.

Yleensä tuo lausahdus vie hassusti harhaan, mutta ei tällä kertaa. Laatikko rakentui kirjosieppojen kodin alle. Enää ei tarvitse viedä biojätettä salaa naapuritaloyhtiön bioroskikseen. 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sama versio toimii muuten loistavasti tunturissakin, pitkästä talvesta huolimati. Sinne vaan kipataan keittiön kasvijäte. Mukaan kuivia puiden lehtiä. Välillä sekoitetaan ja kansi päälle. Pelkkä kasviperäinen jäte ei haise, eikä houkuta isompia eläimiä.

komposti_lappi

Luontoisaa juhannusta! Jos postauksia ei hetkeen kuulu, vietän 100% netitöntä, tietokoneetonta ja maailmaa parantamatonta kesäkuukautta 27.6-27.7.

2 ajatusta artikkelista “Kun etsii lautoja, löytää lautoja

  1. Rottien kanssa voi kuulemma tulla ongelmia kun on komposti sellainen väljähkö, siksi ne taajamissa usein ovatkin nykyään muovisia (vai lasikuitua?) ja melko tiiviitä. Toivottavasti teidän kompostiin ei iske rottapopulaatio. Hyvää juhannusta! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s